Ajax system

Ajax – novinky

Ajax speciální event: Budoucnost je tu

20 října 2023 proběhl speciální event společnosti Ajax, který přinesl spoustu novinek a směřování firmy a produktů do budoucna. Tímto si několik hlavních novinek představíme.

Ajax kamery

Kamery Turret, Bullet a Dome ztělesňují charakteristické tvary designu Ajax. Každý model kamery je vybaven jednou ze čtyř možných konfigurací: objektivem se zorným úhlem 85° nebo 110° a rozlišením 3K nebo 4K. Každá kamera Ajax se snadno přizpůsobuje měnícímu se osvětlení díky technologii True WDR. Tato inteligentní technologie, zahrnující hardware a software, opravuje nerovnoměrné osvětlení ve složitých scénách, snímek po snímku, v reálném čase.

Kamery jsou také vybaveny digitálním mikrofonem. Ten využívá vlastní systém potlačení šumu. Všechny kamery také splňují třídu krytí IP65, takže jsou schopny odolat náročným povětrnostním podmínkám.

Zabezpečovací systém Ajax kamery

Kamery bezproblémově využívají službu Ajax Cloud k přenosu systémových událostí. Vlastní technologie JetSparrow zajišťuje rychlý přenos videodat peer-to-peer. Díky možnostem analýzy umělé inteligence mohou tyto kamery detekovat a rozpoznávat různé typy objektů, jako jsou lidé, vozidla a domácí zvířata. Díky tomu je dohledový systém schopen zaznamenávat pouze relevantní události, čímž šetří úložný prostor.

Ještě více optimalizujte archiv videa nastavením funkce detekce pohybu pixelů. Definujte specifické zóny, abyste zajistili, že se záznamy spustí pouze v případě, že ve vybrané oblasti dojde k pohybu. Aby byl dohled přesně selektivní, je možné zapnout kamery pouze tehdy, když je systém zastřežen.

Pomocí systémových oznámení aplikace můžete snadno přejít na konkrétní kameru a zobrazit událost. Aplikace tak představuje komplexní řešení pro zabezpečení i dohled.

Ajax NVR

Součinnost systémů Ajax a kamer zajistí Ajax NVR – síťový videorekordér. Nabízí integraci se systémem správy videa Ajax (VMS), čímž zajišťuje bezproblémovou synchronizaci s celým ekosystémem Ajax. Široká kompatibilita umožňuje integrovat téměř jakoukoli IP kameru s ochranou proti vniknutí a automatizačními zařízeními.

NVR je k dispozici ve dvou verzích: pro 8 a 16 kanálů.

Ajax NVR

Ajax NVR zajišťuje okamžitý přístup k video archivům díky streamovací technologii JetSparrow – vlastní technologii přenosu videa společnosti Ajax Systems, která poskytuje mimořádně rychlý zážitek z VMS. Veškerý přenos videodat pomocí JetSparrow je zabezpečen šifrováním TLS.

Integrace chytrých zámků Yale do systému AJAX

Společnost Ajax Systems oznámila integraci se společností Yale, lídrem v oblasti inteligentního zabezpečení domácností, který již vyrobil více než milion inteligentních zámků a jehož tradice trvá již 180 let. Uživatelé budou moci spravovat a automatizovat chytrý zámek Yale přímo z aplikace Ajax. Tato funkce bude umožněna díky okamžitému propojení s cloudem prostřednictvím rozhraní Yale Home API, které zajistí hladkou a bezpečnou komunikaci s každým systémem Ajax.

Nejoblíbenější modely Yale patří mezi první chytré zámky, které budou integrovány s aplikací Ajax:

Yale Linus ®
Yale Doorman V2N / Classic
Yale Doorman L3S

Integrace chytrých zámků Yale do systému Ajax

Ajax dotykový panel

Společnost Ajax Systems představuje produkt, který hladce spojuje zabezpečení a správu chytrých domácích zařízení. Převezměte správu nad zabezpečením chytré domácnosti snadno a s jistotou pomocí dotykové obrazovky KeyPad.

Ajax dotykový panel

Robustní bezpečnostní funkce zařízení, jako je například kód z donucení, ochrana proti uhodnutí kódu a neoprávněným přístupovým zařízením, alarmy proti neoprávněné manipulaci, šifrování dat a ochrana proti podvržení, zajišťují, že do systému mohou přistupovat pouze oprávnění uživatelé. Díky možnosti používat chytré telefony, karty Pass, klíčenky Tag a osobní přístupové kódy nabízí zařízení KeyPad TouchScreen tři pohodlné metody ověřování.

Klíčové funkce:

5palcový displej s černobílými motivy a automatickým nastavením jasu.
Snímač přiblížení pro automatickou aktivaci klávesnice při přiblížení ruky.
Ovládací karta pro automatizační zařízení s kapacitou až 6 tlačítek
Bzučák, přijímání oznámení o alarmech, otevření dveří, zpoždění vstupu/výstupu a dalších událostech
Nastavitelná paniková tlačítka pro upozornění na poplach, požár nebo pomocnou událost
Klávesnice KeyPad TouchScreen nabízí univerzální možnosti napájení, které jí umožňují pracovat až 1,5 roku pomocí předinstalovaných baterií nebo ze zdroje 12 V⎓ se záložními bateriemi. Jeho bezdrátové technologie Jeweller a Wings zajišťují spolehlivou a šifrovanou obousměrnou rádiovou komunikaci s rozbočovačem Ajax a poskytují komunikační dosah až 1 700 metrů. A co víc, nová klávesnice bude vždy aktuální díky automatickým aktualizacím firmwaru over-the-air.

Kompatibilní centrální jednotky: Hub 2, Hub 2 Plus a Hub Hybrid.

AJAX zabezpečovací systém Certifikace 3. třídy

Další významný milník společnosti Ajax Systems. Od 31. srpna 2023 jsou následující zařízení Ajax oficiálně certifikována na stupeň ochrany 3.

Ajax-certificate-tier3

Hybridní hub (2G)
MultiTransmitter Fibra
StreetSiren Fibra
StreetSiren DoubleDeck Fibra
HomeSiren Fibra
KeyPad Fibra
DoorProtect Fibra
MotionProtect Fibra

Systémy stupně 3 se používají ve velkých podnicích a rizikových zařízeních, kde je vyžadováno zvýšené zabezpečení. Systémy Ajax mohou od nynějška pokrývat klenotnictví a obchody se zbraněmi, banky a finanční instituce, bankomaty a další objekty vyžadující úroveň zabezpečení 3. stupně.

Článek je převzat z oficiálního webu výrobce AJAX. 

Certifikovaný partner AJAX

Jsme certifikovaný montážní a instalační partner společností Ajax. Neváhejte nás kontaktovat  v případě návrhu, koupě, integrace, montáže či instalace. Jsme tu pro Vás. 

cdn img
Přejít nahoru